gardonyiszinhazblog
Útmutatók

 
Színháztörténet

 
Menü
 
Kereső
 
search engine by freefind
 
Magamról

 

1987 óta - amióta Egernek újra van önálló társulata - minden darabot láttam, többször is, akár huszonvalahányszor. Színházi tárgyú írásaim, kritikáim a Heves Megyei Nap színházi mellékletében 1995-96-ban jelentek meg rendszeresen, de a melléklet megszűnése óta is előfordultak különböző lapokban, ma pedig internetes portálokon. 2000 tavaszán egy előadás végén nagy meglepetésemre a színpadra szólítottak a darab szereplői, Örökös Néző címet kaptam tőlük. Természetesen nagyon meghatott, büszke vagyok rá. Mindenkit tisztelek, akár színpadon van, akár a háttérben dolgozik a színház csodálatos világában. Magamat is erős szállal ehhez a világhoz tartozónak érzem. 2010.04.05-én indítottam a blogot. Remélem, kiérdemli az Olvasó folyamatos érdeklődését. J.F.

 
Hírlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
* Napló

TAVASZI FESZTIVÁL 2013 - EGER, SZÍNHÁZI ELŐADÁSOK

2013.03.19. 13:47

Gárdonyi Géza Színház
Moulin Rouge - Táncjáték Henri de Toulouse-Lautrec (1864-1901), a híres francia festő és plakáttervező életéről.
Bemutató: 2013.03.22.
A világpremierként látható balettfantázia koreográfusa, Topolánszky Tamás ezúttal is összművészeti produkcióban gondolkozik: a képzőművészet, a színművészet és a kortárs tánc elemeit elegyítő kompozíció a modern számítógépes grafika és a videó animáció megoldásait is használja majd.

Korijolánusz - A Hoppart Társulat vendégjátéka, Shakespeare Coriolanus című műve alapján
Korijolánusz a Hoppart értelmezésében erősen anyja befolyása alatt álló félig felnőtt férfi. Irányításra szorul. Értetlenül nézi, hogy honfitársai – kiknek életét nem sokkal korábban mentette meg – elűzik, amikor őszintén képviseli anyjától tanult arisztokrata elveit. Nem érti, mi az a demokrácia. És nem is való neki. Mert a demokrácia nem tűri a hősöket. De mi is az a demokrácia? Ezt kutatjuk, keressük mi, magyarok már húsz éve. És közben még arra is képtelenek vagyunk, hogy megegyezzünk a lakógyűlésen, hogy megcsináltassuk-e a tetőt. Legyen rá gondja annak, akinek a fejére csöpög a víz. A Hoppart Korijolánusza magyar előadás. És a főszereplői mi vagyunk. Mi mindannyian, rómaiak. Vagyis magyarok.
2013. 03. 26. 15.00 és 18.00 óra - EKMK Forrás Gyermek és Ifjúsági Ház

Benga Produkció
Mit tehetünk, ha nincsenek barátaink, ha nem találjuk a szüleinkkel a hangot, és még a csajok is átnéznek rajtunk? Benga képzeletbeli show-műsort vezet, ahol mindig ő a nap sztárja. Ám mikor egy haver és egy lány felbukkan, élni kezd a műsorváltoztatás jogával. Színházi előadás bábokkal és élőzenével. Valóság és képzelet, barátság és szerelem, gátlások és showbiznisz tantermi körülmények között. (Tantermi Színházi Szemle 2012 díjazott előadása, ideje: kb. 45 perc + 40 perc foglalkozás)
2013. 03. 26. 10.00 és 13.00 óra - EKMK Forrás Gyermek és Ifjúsági Ház

Cyber Cyrano - A Kolibri Színház vendégjátéka
„Szerettem volna valahová tartozni. Számomra ez nem egy átverés volt, hanem egy hatalmas regény – amit a valósággal írtam. Akik nagyarcúak voltak az életben, azok fejet hajtottak a figuráim előtt.” Amikor a képzelet erősebb, mint a valóság. Mikor a virtualitás valódibbnak tűnik, mint a mindennapi realitás. Egy darab arról, hogy mire jó az Internet. És hogy mire nem. A Platform 11+ Európai Uniós együttműködés keretében született magyar ősbemutató.
2013. 03. 25. (hétfő) 15.00 óra, Harlekin Bábszínház

 

 

Szólj hozzá te is!
Név:
E-mail cím:
Amennyiben megadod az email-címedet, az elérhető lesz az oldalon a hozzászólásodnál.
Hozzászólás:
Azért, hogy ellenőrízhessük a hozzászólások valódiságát, kérjük írd be az alábbi képen látható szót. Ha nem tudod elolvasni, a frissítés ikonra kattintva kérhetsz másik képet.
Írd be a fenti szót: új CAPTCHA kérése
 
Még nincs hozzászólás.
 

 

Kommentek & évek
Friss hozzászólások
 
A blog közösségi csatornái


  
 

 

 
Lezárt szavazások