gardonyiszinhazblog
Útmutatók

 
Színháztörténet

 
Menü
 
Kereső
 
search engine by freefind
 
Magamról

 

1987 óta - amióta Egernek újra van önálló társulata - minden darabot láttam, többször is, akár huszonvalahányszor. Színházi tárgyú írásaim, kritikáim a Heves Megyei Nap színházi mellékletében 1995-96-ban jelentek meg rendszeresen, de a melléklet megszűnése óta is előfordultak különböző lapokban, ma pedig internetes portálokon. 2000 tavaszán egy előadás végén nagy meglepetésemre a színpadra szólítottak a darab szereplői, Örökös Néző címet kaptam tőlük. Természetesen nagyon meghatott, büszke vagyok rá. Mindenkit tisztelek, akár színpadon van, akár a háttérben dolgozik a színház csodálatos világában. Magamat is erős szállal ehhez a világhoz tartozónak érzem. 2010.04.05-én indítottam a blogot. Remélem, kiérdemli az Olvasó folyamatos érdeklődését. J.F.

 
Hírlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
* Napló

ISMERŐSÖK

2011.08.01. 18:56

   Nem vagyok könnyen ismerkedő típus, a sok-sok színházban töltött év, este alatt nem egy arcot megjegyeztem a nézőtérről is, néhányukkal köszönni szoktunk egymásnak, de ennél tovább nem jutottunk. A legutóbbi évad mégis ismeretségeket hozott, nem is olyan keveset. (Valamennyi kapcsolatban szerepet játszott-játszik a blog is.) Sorrendet nem szeretnék felállítani, ábécé-sorba rendezem őket.
   Emese egy internetes médium munkatársaként keresett meg, úgy látszott, együtt tudunk majd működni bizonyos kérdésben, sajnos azonban az a médium egyelőre szünetel. Emesével viszont írásban is, élő beszélgetésekben is kapcsolatban maradtunk, megvitattuk az egri produkciókat.
   Évi már régen a blog olvasója volt, amikor egy a színpadon az előadás végén látott, kifejezetten nekem szóló gesztust érintő hozzászólására válaszoltam, s azóta többé-kevésbé rendszeresen értekezünk színházról, az élet dolgairól, esztétikai élményekről…
   Ahogyan Fruzsinával színházról, itthon és Csehországban. Ő nemsokára jelentkezik egy hosszabb beszámolóval cseh színházi tapasztalatairól…
   Judittal is a blog hozott össze, majd előre megbeszélve találkoztunk az egyik előadás előtt s azután többször is. Vele is nagyon hasonló a színházról alkotott képünk.
   Linda és a kis társaság – Kitti, Petra és Réka -, amelynek ő a vezéralakja is színházbolond - és ez természetesen nagyszerű dolog -, tőlük kedves meglepetést is kaptam. (Mivel nem akarok ebben az írásban ismétléseket, csak jelzem, hogy az állandó olvasók tudhatják, miről van szó, de aki újabban csatlakozott, az is megtalálhatja a történetet, s rajtuk kívül a többiekkel kapcsolatban is lehet találni anyagokat a blogon…)   
   Vera és Zoltán – beszélgetés a neten, személyesen - egy előadás utáni éjszaka, de találkoztunk még a POSZT-on is…
   Zsuzsannával egy véletlen székcsere folytán elegyedtünk szóba, s mindig beszélünk pár szót. Ott volt a Cseh estemen is. Érdekes színházi emlékei vannak, majd szeretnék is vele készíteni egy beszélgetést…   
   Kilóg a sorból Izabella és Veronika, mert velük sosem találkoztam a színház nézőterén (mindketten Pesten élnek), de mindketten érdeklődnek az egri színház iránt, rendszeresen csevegünk a neten.
    Nem vagyok könnyen ismerkedő típus, de nem is zárkózom el, ha látom, hogy valakit igazán érdekel, számára igazán fontos a színház világa. Ők valamennyien ilyenek.


 

Szólj hozzá te is!
Név:
E-mail cím:
Amennyiben megadod az email-címedet, az elérhető lesz az oldalon a hozzászólásodnál.
Hozzászólás:
Azért, hogy ellenőrízhessük a hozzászólások valódiságát, kérjük írd be az alábbi képen látható szót. Ha nem tudod elolvasni, a frissítés ikonra kattintva kérhetsz másik képet.
Írd be a fenti szót: új CAPTCHA kérése
 
Még nincs hozzászólás.
 

 

Kommentek & évek
Friss hozzászólások
 
A blog közösségi csatornái


  
 

 

 
Lezárt szavazások