gardonyiszinhazblog
Útmutatók

 
Színháztörténet

 
Menü
 
Kereső
 
search engine by freefind
 
Magamról

 

1987 óta - amióta Egernek újra van önálló társulata - minden darabot láttam, többször is, akár huszonvalahányszor. Színházi tárgyú írásaim, kritikáim a Heves Megyei Nap színházi mellékletében 1995-96-ban jelentek meg rendszeresen, de a melléklet megszűnése óta is előfordultak különböző lapokban, ma pedig internetes portálokon. 2000 tavaszán egy előadás végén nagy meglepetésemre a színpadra szólítottak a darab szereplői, Örökös Néző címet kaptam tőlük. Természetesen nagyon meghatott, büszke vagyok rá. Mindenkit tisztelek, akár színpadon van, akár a háttérben dolgozik a színház csodálatos világában. Magamat is erős szállal ehhez a világhoz tartozónak érzem. 2010.04.05-én indítottam a blogot. Remélem, kiérdemli az Olvasó folyamatos érdeklődését. J.F.

 
Hírlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
* Pécsi Országos Színházi Találkozó

VILLÁMTUDÓSÍTÁS A X. POSZTRÓL 6.

 

2010.06.12. 13:02

Pécsi Országos Színházi Találkozó - tegnap este

  Maya.
  Teljes telt ház. Zsótér Sándor, a rendező egy oszlop mögött húzódik meg, az előadás végéig ott is marad, időnként eltűnik, majd újra felbukkan. Az első felvonás nekem nem tűnik olyan erősnek, mint az utolsó egri előadáson. (Lásd A Maya ma este című bejegyzést!) Kicsit megijedek ettől, de a második rész már "tökéletes". A páholyomban egy Pápáról érkezett házaspár ül még, szünetben kérdezem őket, azt mondják másra számítottak, de nem érzik rosszul magukat. Előadás közben végig figyelem a közönséget is, mindenhol mosolygó arcok - tetszik nekik. A végén hosszú, lelkes taps. A pápaiak most maguktól mondják: adjam át a gratulációjukat külön a rendezőnek, a színészeknek és a zenekarnak!

Az akkreditációs kártyám

VILLÁMTUDÓSÍTÁS A X. POSZTRÓL 5.

 

2010.06.11. 16:13

Pécsi Országos Színházi találkozó - percekkel ezelőtt

   Egy kis utcai hangulatjelentés. Legalább negyven fok van, ennek ellenére sokan vannak a Király utcában. Nem csak a teraszok zsúfoltak, sok a sétáló is, lépten-nyomon tűnnek fel országosan ismert arcok. A színház előtti téren a két szökőkút medencében folyamatosan emberek tartózkodnak, bolondoznak, locsolják magukat és egymást, senki sem haragszik a járókelők közül sem, ha őt is éri egy kis víz. Betti, az  egri színház öltöztetőnője - előbb térdig felgyűrt nadrágban, másodszor felgyűrés nélkül  - szintén a medencébe gázolt. Igen, akik dolgoznak, azoknak még nehezebb, de ma már én is "tartózkodtam benne". Az egyik teraszon a Mayáról beszélnek épp, latolgatják milyen lesz vajon. Bent folyik a próba. Én is nagyon kíváncsi vagyok a fogadtatásra.

 

VILLÁMTUDÓSÍTÁS A X. POSZTRÓL 4.

 

2010.06.11. 16:06

Pécsi Országos Színházi Találkozó - ma délelőtt

   Géczy Dorottya. Emlékszem rá sok tévéfilmből is, de legszívesebben arra, amikor sanzont énekelt. Valamikor sokszor lehetett hallani ezeket a rádióban. Fellelni azonban ezeket a felvételeket ma lehetetlen. Nagyon megörültem, amikor megláttam őt a Király utcában. Vettem egy mély lélegzetet, elmondtam, milyen szívesen emlékszem rá és mi a gondom. Nagyon kedves volt és megígérte, hogy amint a POSZT-ról hazatér, küld nekem egy CD-t sanzonjaival. Nagyon örülök neki.

 

VILLÁMTUDÓSÍTÁS A X. POSZTRÓL 3.

 

2010.06.11. 11:12

Pécsi Országos Színházi találkozó - tegnap este

   Selmeczi György estjén voltam: Színházi zongora. Vendégek Igó Éva és Selmeczi György növendékei közül hárman. Színpadi alkotásokhoz írt dalait játszotta-énekelte és közben mesélt nagyon színesen, sőt sziporkázóan, humorral telve mégis nemegyszer megrendítően.

 

VILLÁMTUDÓSÍTÁS A X. POSZTRÓL 2.

 

2010.06.10. 15:09

Pécsi Országos Színházi Találkozó - fél órával ezelőtt.

   Véget ért a Csörgess meg! közönségtalálkozója. Sajnos a délelőtti szakmai beszélgetésen nem voltam ott. Most külön is sajnálom, mert noha én előző tudósításomban ezt írtam: "a Gárdonyi Géza Színház egyértelmű sikert aratott" - a szakmai beszélgetésen állítólag inkább ellenkező volt az előjel. A közönségről beszélve azonban az előzőeket fenntartom. Ezen a találkozón Máté Gábor rendező, Sirokai Bori dramaturg és a színészek közül Bozó Andrea, Görög László, Mészáros Máté és Ötvös András vett részt. A főként fiatalokból álló közönség az alkotói folyamat részletein túl érdekességeket is megtudott, például azt, hogy az előadás jeleneteinek nagyjából 75 százaléka alapul saját élményeken, vagy hogy a már lezajlott tévéfelvételen túl lesz az előadásnak egy rádióváltozata is.   

 

VILLÁMTUDÓSÍTÁS A X. POSZTRÓL 1.

 

2010.06.10. 09:06

Pécsi Országos Színházi Találkozó - tegnap este

   Gárdonyi Géza Színház - Csörgess meg! Zsúfolt ház, a lépcsőkön is mindenütt ülnek. Már az 5. percben hatalmas taps és onnan kezdve végig folyamatos nevetés, taps. A szünetben a direktorhoz fordul valaki: Ez hatalmas siker! Csizmadia direktor úr szerénykedve ingatja a fejét, de azután elmosolyodik. A második felvonás alatt ha lehet még emelkedik a hangulat, az előadás végén hatalmas ováció. Minden szereplő kitett magáért. A pécsi éjszakában sétálva több helyen is hallom, hogy téma az előadás. Nem tudom, ki lesz a győztes majd, de a Gárdonyi Géza Színház egyértelmű sikert aratott.

 

X. POSZT 2010 FOTÓK

X. POSZT 2010 GÁRDONYI GÉZA SZÍNHÁZ EGER: CSÖRGESS MEG!

X. POSZT 2010 GÁRDONYI GÉZA SZÍNHÁZ EGER: MAYA

Elejére | Újabbak | Régebbiek | Végére |
 

 

Kommentek & évek
Friss hozzászólások
 
A blog közösségi csatornái


  
 

 

 
Lezárt szavazások