gardonyiszinhazblog
Útmutatók

 
Színháztörténet

 
Menü
 
Kereső
 
search engine by freefind
 
Magamról

 

1987 óta - amióta Egernek újra van önálló társulata - minden darabot láttam, többször is, akár huszonvalahányszor. Színházi tárgyú írásaim, kritikáim a Heves Megyei Nap színházi mellékletében 1995-96-ban jelentek meg rendszeresen, de a melléklet megszűnése óta is előfordultak különböző lapokban, ma pedig internetes portálokon. 2000 tavaszán egy előadás végén nagy meglepetésemre a színpadra szólítottak a darab szereplői, Örökös Néző címet kaptam tőlük. Természetesen nagyon meghatott, büszke vagyok rá. Mindenkit tisztelek, akár színpadon van, akár a háttérben dolgozik a színház csodálatos világában. Magamat is erős szállal ehhez a világhoz tartozónak érzem. 2010.04.05-én indítottam a blogot. Remélem, kiérdemli az Olvasó folyamatos érdeklődését. J.F.

 
Hírlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
* Napló

DIREKTORI PÁLYÁZAT 5. / HOLNAP DÖNT A KÖZGYŰLÉS

2020.10.28. 20:00


   Felborzolták a kedélyeket a direktori pályázat körüli események. Miután ma több kérdést kaptam ezekkel kapcsolatban a blog olvasóitól, összefoglalom a történéseket, tényszerűen, kronológiai sorrendben.

   Heten (lásd
itt!) pályáztak a Gárdonyi Géza Színház igazgatói posztjára.
   A szakmai bizottság október 7-i ülését megelőzően a Színházban bizalmi szavazást tartottak, melyen a többség támogatta Blaskó Balázs jelenlegi direktort.
   A bizottság meghallgatta valamennyi pályázót. Szőcs Artur pályaművéről a következő összegzés született: „Művészi értelemben nagyon invenciózus pályázat, melyet a szakmai bizottság kiszámíthatóbb időben támogatásra érdemesnek tart, de a mai pandémiás helyzetben, a biztonság megteremtése érdekében most nem tartja időszerűnek.” Blaskó Balázséról pedig a következő: „Jelen pandémiás helyzetben a színház működése és fenntarthatósága érdekében a szakmai bizottság a pályázót támogatja.” (Az idézetek forrásai az önkormányzat honlapján nyilvánosan elérhető dokumentumok.)
   Az elmúlt héten Mirkóczki Ádám polgármester televíziós interjúban közölte, hogy a Közgyűlés többségi frakciója ezt a döntést nem fogadja el és a szakmailag legjobb pályázatot, Szőcs Arturét fogják támogatni.
  Két nappal ezelőtt ülésezett a Városimázs Bizottság, ahol ismét meghallgatták a két pályázót. A tudósítások szerint parázs vita bontakozott ki.
   Tegnap a színház két művésze petíciót kezdeményezett arról, hogy halasszák el a döntést, tárgyaljanak a társulattal, melyet ma át is adtak.
   Ma délelőtt a polgármester közösségi oldalán online közvetített sajtótájékoztatót tartott "Az egri Gárdonyi Géza Színház" helyzete címmel, melyen azt is elmondta, továbbra is az általuk szakmailag legjobbnak ítélt jelölt mellett állnak ki, ha azonban a minisztérium mindenképp ragaszkodik a másik pályázóhoz, akkor a város le fog mondani a színház finanszírozásáról (jelenleg fele-fele arányban a város és a minisztérium az eltartó), visszaadja az államnak az intézményt. 

Itt tartunk most. A végső döntés a holnapi közgyűlésen születik meg.

A közgyűlésről a blog egyidejű, folyamatos tudósításban fog beszámolni!


 

Még nincs hozzászólás.
 

 

Kommentek & évek
Friss hozzászólások
 
A blog közösségi csatornái


  
 

 

 
Lezárt szavazások