gardonyiszinhazblog
Útmutatók

 
Színháztörténet

 
Menü
 
Kereső
 
search engine by freefind
 
Magamról

 

1987 óta - amióta Egernek újra van önálló társulata - minden darabot láttam, többször is, akár huszonvalahányszor. Színházi tárgyú írásaim, kritikáim a Heves Megyei Nap színházi mellékletében 1995-96-ban jelentek meg rendszeresen, de a melléklet megszűnése óta is előfordultak különböző lapokban, ma pedig internetes portálokon. 2000 tavaszán egy előadás végén nagy meglepetésemre a színpadra szólítottak a darab szereplői, Örökös Néző címet kaptam tőlük. Természetesen nagyon meghatott, büszke vagyok rá. Mindenkit tisztelek, akár színpadon van, akár a háttérben dolgozik a színház csodálatos világában. Magamat is erős szállal ehhez a világhoz tartozónak érzem. 2010.04.05-én indítottam a blogot. Remélem, kiérdemli az Olvasó folyamatos érdeklődését. J.F.

 
Hírlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
* Üdvözletek és...

2023 KARÁCSONYI ÜDVÖZLET

2023 PROTOKOLL MEGHÍVÓ ÉS JEGY

2022 KARÁCSONYI ÜDVÖZLET

2021 KARÁCSONYI ÜDVÖZLET

2016 KARÁCSONYI ÜDVÖZLET

2016 KARÁCSONYI ÜDVÖZLET

2014 KARÁCSONYI ÜDVÖZLET

2014 KARÁCSONYI ÜDVÖZLET

2014 KARÁCSONYI ÜDVÖZLET



 

2013/14 ÉVADNYITÓ TÁRSULATI ÜLÉS

   A direktor a fenntartó képviselője és a sajtó munkatársainak üdvözlése után ezzel folytatta: „Köszöntöm Örökös Nézőnket, Juhász Ferencet, aki szintén itt van közöttünk. Köszönjük, hogy eljött. Tapsoljuk meg!” Éppen húsz éve, 1993-ban fordult elő először, hogy a társulati ülésen - akkor Gali László direktor úr - külön üdvözölt, fel kellett állnom, megtapsoltak. Azóta vagyok ott a Gárdonyi Géza Színház évadnyitó és záró eseményein. Furcsa, zavarba ejtő, de jóleső érzés volt. S most ugyanezt éreztem.

2013 KARÁCSONYI ÜDVÖZLET

2013 KARÁCSONYI ÜDVÖZLET

 

2013 KARÁCSONYI ÜDVÖZLET NÁNÁSI ÁGNESTŐL

2012 MEGHÍVÓ

     

2011.03.24. OLYMPIA UTÁN

   Ma este az Olympia utáni Beszélgetőn pár percre megfordult a dolog és nem a közönség kérdezte a művészeket, hanem ők - engem, színház iránti szeretetemről és színészek és nézők megtapsoltak. Eldicsekszem ezzel itt a saját blogomon. Miért ne tenném? Jólesett. Nagyon szépen köszönöm!

 

2010 KARÁCSONYI ÜDVÖZLET



2010 KÖZÖNSÉGDÍJ - JAVASLATOK


 

 

2009 KÖZÖNSÉGDÍJ - JAVASLATOK

 

2008 KÖZÖNSÉGDÍJ - JAVASLATOK

2007 KÖZÖNSÉGDÍJ - JAVASLATOK


 

Indokoltam is a választásom, megmutatom, talán lesz, akinek érdekes:
 

"A 2006/2007-es évad előadásai alapján a legjobb színész, színésznő és rendező közönségdíjára szavazólistára felvenni a következőket javaslom:

 

Színészek (ábécé sorrendben):

1.Bányai Miklós

Az Equus-ban látott érzékeny alakításért (Alan Strang), amellyel a kényes témát erre ellenérzéssel reagálók számára is elfogadhatóvá tette, egyszerű eszközökkel, mégis érthetően és sokoldalúan mutatva meg a belső folyamatokat.
2.Hüse Csaba
Prózai (A tél meséje – Florizel, Polixenés cseh király fia) és zenés (Tanulmány a nőkről – Egri Péter, Luxemburg grófja – Brissard, René barátja) feladatok egyaránt megbízható, színes, érdekes megoldásáért, az énekes szerepekben nyújtott magas színvonalért.

3.Kaszás Gergő
A párnaember Katurian-jáért, az érzések és érzelmek széles skálájáért kiszolgáltatottságtól féltésen és szereteten át a mindent feláldozó döntés meghozataláig.

4.Vajda Milán
A Tangóban a fiú (Artúr) szerepének felkavaró mélységéért.

5.Venczel Valentin
A Tangó (Stomil, az apa) és A Pityu bácsi fia (Pityu) egyéni humorral, kellő helyeken tragikomikummal formált szerepeiért.

Színésznők (ábácé sorrendben):

1.Bozó Andrea
A Tangó nagymamájának szerepéért (Eugénia), amelyben többedik alkalommal állít elénk
adottságaitól, korától eltérő érdekes karaktereket (Galambok, Tudós nők, Éjjeli menedékhely…)

2.Járó Zsuzsa
A tél meséje Paulinájának fanyar, érdes, mégis rokonszenves megformálásáért.

3.Mészáros Sára
A Tangó (Ala, az unokahúg) fiatalságában egyszerre útkereső és romlott, érzelmes és érzéketlen lányalakjáért.

4.Nádasy Erika
Sokoldalúságáért, az Oliver (Nancy), A Pityu bácsi fia (Marika, Jani felesége) és a Tangó (Eleonóra, az anya) című darabokban egyaránt vonzó játékáért.

5.-

Rendezők (ábécé sorrendben):

1.Csizmadia Tibor
A zenés darabért - Tanulmány a nőkről - amely a nézők ilyen irányú, sokszor értéktelenebbnek tekintett igényeinek kielégítése közben minőséget képvisel.

2.Dömötör András
A párnaember feszültséget mindvégig fenntartó, részleteket alaposan kidolgozó rendezéséért.

3.Máté Gábor
A tél meséjeolyan forma aktualizálásáért, amely meggyőzött és amely a fiatalabb közönséghez (tapasztalataim szerint) közel hozta a darabot.

4.Radosláv Milenkovic
A Tangó abszurditásának széles körben befogadható kibontásáért.

5.Szegvári Menyhért
Nagy tömegeket (ráadásul köztük sok gyermeket) – Oliver - mozgató és stúdióelőadást (A Pityu bácsi fia), intim teret kívánó darabok egyaránt biztos kezű (mint tőle azt meg is szoktuk)  élvezetes rendezésért.

2007. május 11."

Elejére | Újabbak | Régebbiek | Végére |
 

 

Kommentek & évek
Friss hozzászólások
 
A blog közösségi csatornái


  
 

 

 
Lezárt szavazások