gardonyiszinhazblog

     

     

     
Menü
     
search engine by freefind
     

 Talán csak egyszerű
néző, talán nem. Én az utóbbit gondolom…
Azért, mert 1987 óta - amióta Egernek újra van önálló társulata - minden darabot láttam, többször is - a rekord 24 alkalom. Azért, mert írásaim hetente jelentek meg a Heves Megyei Nap című újság színházi rovatában. Azért, mert 2000 tavaszán egy előadás végén nagy meglepetésemre a színpadra szólítottak a darab szereplői és Örökös Néző címet kaptam tőlük. Természetesen nagyon meghatódtam és büszke vagyok erre. Azért, mert vannak ott barátaim is, de mindenkit tisztelek, akár színpadon van, akár a háttérben dolgozik.
Azért, mert magamat is a színház csodálatos világához és ezen belül erős szállal a Gárdonyi Géza Színházhoz tartozónak érzem. 2010.04.05.  J.F.

     
Hírlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
     
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     
Személyes - és...

2016 KARÁCSONYI ÜDVÖZLET

2016 KARÁCSONYI ÜDVÖZLET

2016 ÉVADZÁRÓ TÁRSULATI ÜLÉS - MEGHÍVÓ

2015 KARÁCSONYI ÜDVÖZLET

2014 KARÁCSONYI ÜDVÖZLET

2014 KARÁCSONYI ÜDVÖZLETEK2013/14 ÉVADNYITÓ TÁRSULATI ÜLÉS

   A direktor úr a fenntartó képviselője és a sajtó munkatársainak üdvözlése után ezzel folytatta: „Köszöntöm örökös nézőnket, Juhász Ferencet, aki szintén itt van közöttünk. Köszönjük, hogy eljött. Tapsoljuk meg!” Éppen húsz éve, 1993-ban fordult elő először, hogy a társulati ülésen - akkor Gali László direktor úr - külön üdvözölt, fel kellett állnom, megtapsoltak. Azóta vagyok ott a Gárdonyi Géza Színház évadnyitó és záró eseményein. Furcsa, zavarba ejtő, de jóleső érzés volt. S most ugyanezt éreztem.

2013 KARÁCSONYI ÜDVÖZLET

2013 KARÁCSONYI ÜDVÖZLET

2013 KARÁCSONYI ÜDVÖZLET NÁNÁSI ÁGNESTŐL

2012 MEGHÍVÓ

      

2011.03.24. OLYMPIA UTÁN

  Valami hasonló dolog történt ma velem, mint 2000. májusában, amikor a Piaf című előadás után nagy meglepetésemre a színpadra szólítottak a darab szereplői, Tiszteletbeli Örökös Néző címet kaptam tőlük, s a művészek és a közönség nekem tapsoltak. Természetesen nagyon meghatódtam és büszke vagyok erre.
   Ma este pedig az Olympia utáni Beszélgetőn pár percre megfordult a dolog és nem a közönség kérdezte a művészeket, hanem ők - engem, színház iránti szeretetemről. És megismétlődött: színészek és nézők megtapsoltak. Eldicsekszem ezzel itt a saját blogomon. Miért ne tenném? Jólesett. Nagyon szépen köszönöm!

 

2010 KARÁCSONYI ÜDVÖZLET


 

 

2010 KÖZÖNSÉGDÍJ - JAVASLATOK


 

 

2009 KÖZÖNSÉGDÍJ - JAVASLATOK

 

2008 KÖZÖNSÉGDÍJ - JAVASLATOK

2007 KÖZÖNSÉGDÍJ - JAVASLATOK


 

Indokoltam is a választásom, megmutatom, talán lesz, akinek érdekes:
 

"A 2006/2007-es évad előadásai alapján a legjobb színész, színésznő és rendező közönségdíjára szavazólistára felvenni a következőket javaslom:

 

Színészek (ábécé sorrendben):

1.Bányai Miklós

Az Equus-ban látott érzékeny alakításért (Alan Strang), amellyel a kényes témát erre ellenérzéssel reagálók számára is elfogadhatóvá tette, egyszerű eszközökkel, mégis érthetően és sokoldalúan mutatva meg a belső folyamatokat.
2.Hüse Csaba
Prózai (A tél meséje – Florizel, Polixenés cseh király fia) és zenés (Tanulmány a nőkről – Egri Péter, Luxemburg grófja – Brissard, René barátja) feladatok egyaránt megbízható, színes, érdekes megoldásáért, az énekes szerepekben nyújtott magas színvonalért.

3.Kaszás Gergő
A párnaember Katurian-jáért, az érzések és érzelmek széles skálájáért kiszolgáltatottságtól féltésen és szereteten át a mindent feláldozó döntés meghozataláig.

4.Vajda Milán
A Tangóban a fiú (Artúr) szerepének felkavaró mélységéért.

5.Venczel Valentin
A Tangó (Stomil, az apa) és A Pityu bácsi fia (Pityu) egyéni humorral, kellő helyeken tragikomikummal formált szerepeiért.

Színésznők (ábácé sorrendben):

1.Bozó Andrea
A Tangó nagymamájának szerepéért (Eugénia), amelyben többedik alkalommal állít elénk
adottságaitól, korától eltérő érdekes karaktereket (Galambok, Tudós nők, Éjjeli menedékhely…)

2.Járó Zsuzsa
A tél meséje Paulinájának fanyar, érdes, mégis rokonszenves megformálásáért.

3.Mészáros Sára
A Tangó (Ala, az unokahúg) fiatalságában egyszerre útkereső és romlott, érzelmes és érzéketlen lányalakjáért.

4.Nádasy Erika
Sokoldalúságáért, az Oliver (Nancy), A Pityu bácsi fia (Marika, Jani felesége) és a Tangó (Eleonóra, az anya) című darabokban egyaránt vonzó játékáért.

5.-

Rendezők (ábécé sorrendben):

1.Csizmadia Tibor
A zenés darabért - Tanulmány a nőkről - amely a nézők ilyen irányú, sokszor értéktelenebbnek tekintett igényeinek kielégítése közben minőséget képvisel.

2.Dömötör András
A párnaember feszültséget mindvégig fenntartó, részleteket alaposan kidolgozó rendezéséért.

3.Máté Gábor
A tél meséjeolyan forma aktualizálásáért, amely meggyőzött és amely a fiatalabb közönséghez (tapasztalataim szerint) közel hozta a darabot.

4.Radosláv Milenkovic
A Tangó abszurditásának széles körben befogadható kibontásáért.

5.Szegvári Menyhért
Nagy tömegeket (ráadásul köztük sok gyermeket) – Oliver - mozgató és stúdióelőadást (A Pityu bácsi fia), intim teret kívánó darabok egyaránt biztos kezű (mint tőle azt meg is szoktuk)  élvezetes rendezésért.

2007. május 11."

2005 KARÁCSONYI - ÚJÉVI ÜDVÖZLET
 

Elejére | Újabbak | Régebbiek | Végére |
     
Ön szerint?
Lezárt szavazások
     

     
Plusz
Friss hozzászólások
     
Mobilblog