gardonyiszinhazblog
Útmutatók

 
Színháztörténet

 
Menü
 
Kereső
 
search engine by freefind
 
Magamról

 

1987 óta - amióta Egernek újra van önálló társulata - minden darabot láttam, többször is, akár huszonvalahányszor. Színházi tárgyú írásaim, kritikáim a Heves Megyei Nap színházi mellékletében 1995-96-ban jelentek meg rendszeresen, de a melléklet megszűnése óta is előfordultak különböző lapokban, ma pedig internetes portálokon. 2000 tavaszán egy előadás végén nagy meglepetésemre a színpadra szólítottak a darab szereplői, Örökös Néző címet kaptam tőlük. Természetesen nagyon meghatott, büszke vagyok rá. Mindenkit tisztelek, akár színpadon van, akár a háttérben dolgozik a színház csodálatos világában. Magamat is erős szállal ehhez a világhoz tartozónak érzem. 2010.04.05-én indítottam a blogot. Remélem, kiérdemli az Olvasó folyamatos érdeklődését. J.F.

 
Hírlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
* Napló

BÚCSÚ

2010.06.23. 13:46

   Társulat… Művészek, kik hosszabb-rövidebb időre - jó esetben - igazi közösségé válnak. Van, ki évtizedeken át kitart, van, ki azt vallja, 3-4 évenként váltani kell. S van, kinek sorsa, magánélete kívánja meg a váltást. A néző - szintén jó esetben - megkedvel egy-egy színészt, táncost, s örül, ha darabról darabra színpadon látja. (Kevésbé szerencsés esetben örül, ha nem – de ezt most hagyjuk.) Eltelnek az évek, s egyszer csak azt halljuk, elmennek, nem tagjai többé a Gárdonyi Géza Színház társulatának.
   Bányai Miklós – kevés igazi lehetőséget kapott, de például az Equus-ban látott érzékeny alakításával egyszerű eszközökkel, mégis érthetően és sokoldalúan mutatta meg a belső folyamatokat.
   Mészáros Máté – sok nagy feladat után most a Vígszínházban folytatja, de ősszel – már vendégként – újra láthatják kedvelői Csiky Gergely: Prolik (Ingyenélők) című tragikomédiájában.
  Túri Lajos táncos-koreográfus, aki minden feladatában meggyőzően, magas színvonalon teljesített.
   Kívánjunk nekik sok sikert, minden jót!


2 hozzászólás
Idézet
2010.06.23. 22:19
Dorka84

Igazán sajnálom, amit olvastam! :-( Sajnos Máté távozását már korábban hallottam, sőt a Vígszínház honlapján már olvastam is róla! Örömömre szolgál azonban az a hír, hogy viszont láhatjuk majd őt ősszel, remélhetőleg a Csörgess meg folytatásában is! Bányai Miklóst sajnos kevés darabban láthattuk, de amiben szerepelt, számomra meggyőzőt alakított. Túri Lajos üde színfolt volt a tánckarban, koreográfiái minidg lenyűgöztek! Mind a hármójuknak sok sikert, szerencsés 2010/11-es évadot kívánok!

Idézet
2010.06.23. 20:35
Adri

Óh...hát most elszomorodtam nem kicsit..nagyon.

Sok sikert a továbbiakban!

Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
 

 

Kommentek & évek
Friss hozzászólások
 
A blog közösségi csatornái


  
 

 

 
Lezárt szavazások