gardonyiszinhazblog
Útmutatók

 
Színháztörténet

 
Menü
 
Kereső
 
search engine by freefind
 
Magamról

 

1987 óta - amióta Egernek újra van önálló társulata - minden darabot láttam, többször is, akár huszonvalahányszor. Színházi tárgyú írásaim, kritikáim a Heves Megyei Nap színházi mellékletében 1995-96-ban jelentek meg rendszeresen, de a melléklet megszűnése óta is előfordultak különböző lapokban, ma pedig internetes portálokon. 2000 tavaszán egy előadás végén nagy meglepetésemre a színpadra szólítottak a darab szereplői, Örökös Néző címet kaptam tőlük. Természetesen nagyon meghatott, büszke vagyok rá. Mindenkit tisztelek, akár színpadon van, akár a háttérben dolgozik a színház csodálatos világában. Magamat is erős szállal ehhez a világhoz tartozónak érzem. 2010.04.05-én indítottam a blogot. Remélem, kiérdemli az Olvasó folyamatos érdeklődését. J.F.

 
Hírlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
* Napló

KARÁCSONYI CIKK...

2010.12.24. 00:07

Van-e most karácsonyi hangulat a Gárdonyi Géza Színház háza táján? Viharos évadkezdés, az első bemutató szinte teljes elutasítása, viták a színház vendégkönyvében, internetes fórumokon, utcán, társaságban – a néző oldaláról… Kiírt pályázat az igazgatói posztra, december 31-e a jelentkezési határidő, változások várhatók – a színház tagjainak oldaláról (bár ez nyilván hatással lesz arra is, amit a néző lát)… De mégis, akárhogy is: ez a mi színházunk! S ha nem látjuk meg értékes törekvésit, a művészek sokszor igen magas színvonalú teljesítményét, ha nem értjük, hogy értünk van, akkor is, ha nem minden produkció van ínyünkre, ha meg sem próbáljuk szeretni, akkor tán nem is érdemeljük meg. Karácsonykor legalább elgondolkodhatunk talán olyan fogalmakról, mint tolerancia és odafigyelés egymásra. Mindkét oldalon! Mert a színház nincs – nem lehet - meg nézői nélkül, a közönségnek pedig tudatában kell lennie, hogy nem vagyunk egyformák - színházi ízlésben sem.
   Kellene valamit kívánni a karácsonyfa alá. Legyen ez a kívánság „csak” annyi: békés, meghitt, nyugodt, de sokszínű, érdekes, változatos és a megszokott magas színvonalból nem engedő legyen a színház! Boldog karácsonyt a Társulatnak, a Színház minden dolgozójának, minden nézőnek!

* Köszönöm szépen az e-mailben és facebook-on érkezett karácsonyi üdvözleteket!

1 hozzászólás
Idézet
2010.12.24. 16:45
Kittymano

Boldog, békés Karácsonyt és sikerekben gazdag Új Évet a blognak, a társulatnak, mindenkinek!!!!!!

"Küldök egy lángocskát, szívem melegéből,
Elviszi egy angyal ki eljön az égből.
Füledbe súgja mit szívből kívánok,
De leírom én is: Boldog Karácsonyt Kívánok!"

Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
 

 

Kommentek & évek
Friss hozzászólások
 
A blog közösségi csatornái


  
 

 

 
Lezárt szavazások