gardonyiszinhazblog
Útmutatók

 
Színháztörténet

 
Menü
 
Kereső
 
search engine by freefind
 
Magamról

 

1987 óta - amióta Egernek újra van önálló társulata - minden darabot láttam, többször is, akár huszonvalahányszor. Színházi tárgyú írásaim, kritikáim a Heves Megyei Nap színházi mellékletében 1995-96-ban jelentek meg rendszeresen, de a melléklet megszűnése óta is előfordultak különböző lapokban, ma pedig internetes portálokon. 2000 tavaszán egy előadás végén nagy meglepetésemre a színpadra szólítottak a darab szereplői, Örökös Néző címet kaptam tőlük. Természetesen nagyon meghatott, büszke vagyok rá. Mindenkit tisztelek, akár színpadon van, akár a háttérben dolgozik a színház csodálatos világában. Magamat is erős szállal ehhez a világhoz tartozónak érzem. 2010.04.05-én indítottam a blogot. Remélem, kiérdemli az Olvasó folyamatos érdeklődését. J.F.

 
Hírlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
* Napló

PILLE TAMÁS

2011.01.27. 15:04

    Bár nem sok időt töltött Egerben, az operettrajongók biztosan emlékeznek Pille Tamásra a Marica grófnőből vagy a Sybillből.  
   - Az egri évek után Nyáry Dettivel együtt külföldre szerződtünk a Baseli Scala Theaterhez. Utána a Krakkói Operett Színház társulatával jártuk be Skandináviát és a többi helyet. Ezt követően a Tatabányai Jászai Mari Színházhoz mentem öt évre, ahol játszottam, de főleg rendeztem. Közben egy albumot is megjelentettünk, Luxusvonat – Pille operett címmel közösen László Boldizsárral, Nyáry Dettivel és Szilágyi Olgával. Most - ennek is már a hatodik éve - a Komáromi Jókai Színházban játszom, de itt is főleg rendezek - legutóbb Csajkovszkij Diótörőjét.
   A felújított egri színházban a komáromiakkal voltunk vendégszerepelni. Örültem, hogy akkor több régi kollégával találkoztam, ez nagyon jó volt.
   Rendkívül boldogan gondolok vissza az Egri Színházas élményeimre. Örülök, hogy tagja voltam  és hogy azokban az operettekben, amikben ott játszottam, örömet szerezhettünk a nézőknek és magunknak egyaránt. Eger azóta is a kedvenc városom, minden tekintetben szívembe zártam.


 

Marica grófnő – Zsupán (Nyáry Detti), Sybill – Poár (Szilágyi Olga), Komáromi Jókai színház – Chicago – konferanszié (a kép forrása a jókai Színház honlapja). 
 

Még nincs hozzászólás.
 

 

Kommentek & évek
Friss hozzászólások
 
A blog közösségi csatornái


  
 

 

 
Lezárt szavazások