gardonyiszinhazblog
Útmutatók

 
Színháztörténet

 
Menü
 
Kereső
 
search engine by freefind
 
Magamról

 

1987 óta - amióta Egernek újra van önálló társulata - minden darabot láttam, többször is, akár huszonvalahányszor. Színházi tárgyú írásaim, kritikáim a Heves Megyei Nap színházi mellékletében 1995-96-ban jelentek meg rendszeresen, de a melléklet megszűnése óta is előfordultak különböző lapokban, ma pedig internetes portálokon. 2000 tavaszán egy előadás végén nagy meglepetésemre a színpadra szólítottak a darab szereplői, Örökös Néző címet kaptam tőlük. Természetesen nagyon meghatott, büszke vagyok rá. Mindenkit tisztelek, akár színpadon van, akár a háttérben dolgozik a színház csodálatos világában. Magamat is erős szállal ehhez a világhoz tartozónak érzem. 2010.04.05-én indítottam a blogot. Remélem, kiérdemli az Olvasó folyamatos érdeklődését. J.F.

 
Hírlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
* Napló

KÜLÖNLEGES ÉJSZAKA

2011.05.08. 03:14

   Voltak és remélem, lesznek is még életemben éjszakák, melyeknek emléke megmarad. Akadnak köztük furák, misztikusak, kalandokkal telik, s akadnak meghittségükkel emlékezetesek. Ilyen ez is, amikor ezt a bejegyzést írom.
   Este, az Olympia utolsó előadásán többen utoljára léptek az egri színpadra. Jó volt a közönség, sziporkázott a játék, siker volt, vastaps - álló ováció búcsúztatta őket. Boldog mosoly és megrendült könnyek a színpadon. Többszöri meghajlás. És még több is lehetett volna, volt egy pillanat, amikor a közönség még várta őket vissza, de egy kis késlekedés, s elhalkult a taps. „Úgy szerettem volna még egyszer utoljára kilépni a nézők elé, még készültem rá, hogy az lesz az utolsó pillanat, s úgy fáj, hogy már nem lehetett” – mondta Bozó Andrea a színészbüfében, ahol több órán át beszélgettünk az előadás szereplőivel, barátaikkal, színházkedvelő fiatalokkal, sok sírással, de nevetéssel is.
   És van még valami, amiért megmarad ez az emlék. Az a sok szeretet és zavarba ejtően megtisztelő szó, amit én kaptam ezen a különös éjszakán. Nagyon szépen köszönöm mindenkinek!    





Azon az utolsó héten minden este álló ováció volt!




 

4 hozzászólás
Idézet
2011.05.09. 15:54
Linda

Köszönök Szépen mindenkinek mindent!Egy estéről beszélünk ,de én mindenről amit csak kaptam tőletek!Azt hiszem én lassan rádöbbenek hogy Búcsúzni kell,mert muszály de  nem  tőletek búcsúzom,hanem a színháztól veletek! Sokat fogunk még találkozni! Kitartást mindenkinek és sok erőt!

"Minden nap megszûnik valami, Amiért az ember szomorkodik, De mindig születik valami új, Amiért érdemes élni és küzdeni."

Idézet
2011.05.08. 21:08
Kitti

Én nem is tudom, hogy hogy köszönjem meg a tegnap estét. Sosem fogom elfelejteni, és nagyon fognak hiányozni a távozó művészek. 

Tegnap délután már azzal a tudattal készülődtem, hogy utolsó előadás...és mindig könnybelábadt a szemem...az előadás utolsó perceit már sírva néztem végig, majd akkor sem tudtam abbahagyni mialatt állva tapsoltuk meg őket. Rengeteget köszönhetek nekik. Azzal, hogy elkerültem a színházba, teljesen megváltozott az életem. 

Remélem, hogy látjuk még őket sokszor!:)

Idézet
2011.05.08. 20:36
Vargáné Jacsó hedvig

Az idén háromszor láttam az Olympiát, egyszer Debrecenben, kétszer Egerben. Mindkét előadás jó volt, de az egri társulat játéka számomra színesebb, hangulatosabb volt. Különös hangsúlyt kapott az előadás a búcsúzó színészek előadásában, melyet remélem, sokáig nem fogok elfelejteni. Gratulálok a színészeknek, sikereket, lelkes közönséget kívánok Miskolcról: Vargáné Jacsó Hedvig

Idézet
2011.05.08. 12:11
Kittymano

Volt szerencsém látni ezt a darabot, ezek szerint az utolsó előtti előadást. Szerencsésnek érzem magam, hogy így tudtam elbúcsúzni kedvenc színészeimtől. Csodálatos darab,rendezés, társulat. Mérhetetlenül hiányozni fognak!!!!

Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
 

 

Kommentek & évek
Friss hozzászólások
 
A blog közösségi csatornái


  
 

 

 
Lezárt szavazások