gardonyiszinhazblog
Útmutatók

 
Színháztörténet

 
Menü
 
Kereső
 
search engine by freefind
 
Magamról

 

1987 óta - amióta Egernek újra van önálló társulata - minden darabot láttam, többször is, akár huszonvalahányszor. Színházi tárgyú írásaim, kritikáim a Heves Megyei Nap színházi mellékletében 1995-96-ban jelentek meg rendszeresen, de a melléklet megszűnése óta is előfordultak különböző lapokban, ma pedig internetes portálokon. 2000 tavaszán egy előadás végén nagy meglepetésemre a színpadra szólítottak a darab szereplői, Örökös Néző címet kaptam tőlük. Természetesen nagyon meghatott, büszke vagyok rá. Mindenkit tisztelek, akár színpadon van, akár a háttérben dolgozik a színház csodálatos világában. Magamat is erős szállal ehhez a világhoz tartozónak érzem. 2010.04.05-én indítottam a blogot. Remélem, kiérdemli az Olvasó folyamatos érdeklődését. J.F.

 
Hírlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
* Napló

A VÁROSÉ A SZÍNHÁZ!

2011.12.29. 13:31

   Az egri közgyűlés mai rendkívüli ülésén eldőlt, hogy a Város átveszi a színházat. 

1 hozzászólás
Idézet
2012.01.07. 07:48
színházszerető egri

Helyesbítés jelent meg színház-ügyben

http://www.egriszin.hu/?c=cikk&id=8888

„Természetes, hogy nem a szó szerinti jegyzőkönyvet, nem az időrabló politikai mellébeszélést írja le a tudósító, hanem igyekszik a lényeget összefoglalni” – írja Weil Zoltán.

A „lényeg” szerinte ezek szerint az elhangzottakkal homlokegyenesen ellentétes,illetve az elhangzottakat rosszindulatúan félremagyarázó tudósítás.

Egriszín: Nem sok esélyt lát a 2012-2013 szezon megvalósítására (Habis László polgármester)

Eger TV felvétele: úgy gondolom, hogy változatlan feltételek és forma mellett nehéz lenne a 2012-esévet és a 2012-13-as szezont megvalósítani.

Egriszín: Blaskó Balázs (igazgató) nem maradt el előadás, csak összevonták őket.

Eger TV felvétele: Nem maradt el egyetlen előadás sem. Átcsoportosítottunk 1 olyan Thália bérletben meghirdetett előadásunkat, amit később fogunk megtartani.

Egriszín: Blaskó Balázs (igazgató) – A bérlet eladás bevételeit elköltöttük („felhasználásra kerültek”).

Eger TV felvétele: … a színház sajátos működéséből következik az, hogy a bérletes bevételeket, gyakorlatilag a teljes színházi évadra kivetíthető bérletes bevételeket október végéig realizálja a színház, és minden egyes évad úgy működik, hogy gyakorlatilag addig, amíg a költségvetés a naptári évben kifut, addig ezzel a bevétellel, bevételi forrással, saját forrással pótoljuk a kieső támogatásokat. Tehát minden év így zajlik, hogy december vége- január közepére ez a bérletes bevételi forrás elfogy.

Egriszín: Blaskó ezután az elődjére mutogatva indokolja a 71 milliós tartozást.

Eger TV felvétele: Hozzá kell tegyem, hogy a felhalmozódott számlatartozások 2009 végétől -2009 tavaszától kezdtek el gyűlni, és egészen május, sőt 2011 június végéig. A még korábbra utaló és korábban keletkezett kifizetések számláit be kellett fogadnunk korábban teljesített dolgokért. Így nőtt ez a belépésemkor 35 milliós számlatartozás május végére-június elejére közel 70 millióra. Tehát ebben nagyon nagy szerepet játszottak a korábbi meg nem, át nem adott támogatások, fel nem használt támogatási források. Ezek tulajdonképpen nem is elődömet terhelik, csak éppen az ő utolsó periódusában halmozódott fel. Az egy másik kérdés, hogy ezek tudatában milyen további intézkedések lettek volna célravezetőnek – de ebbe ne menjünk most bele.

 

Be kellene már fejezni ezt a lejáratósdit!

Mindenáron tönkre akarják tenni városunk kiemelkedő kulturális értékeit?

elem

Bizony, érdemes összehasonlítani!

Sári

A Heol tudósítása igyekszik pontos

Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
 

 

Kommentek & évek
Friss hozzászólások
 
A blog közösségi csatornái


  
 

 

 
Lezárt szavazások