gardonyiszinhazblog
Útmutatók

 
Színháztörténet

 
Menü
 
Kereső
 
search engine by freefind
 
Magamról

 

1987 óta - amióta Egernek újra van önálló társulata - minden darabot láttam, többször is, akár huszonvalahányszor. Színházi tárgyú írásaim, kritikáim a Heves Megyei Nap színházi mellékletében 1995-96-ban jelentek meg rendszeresen, de a melléklet megszűnése óta is előfordultak különböző lapokban, ma pedig internetes portálokon. 2000 tavaszán egy előadás végén nagy meglepetésemre a színpadra szólítottak a darab szereplői, Örökös Néző címet kaptam tőlük. Természetesen nagyon meghatott, büszke vagyok rá. Mindenkit tisztelek, akár színpadon van, akár a háttérben dolgozik a színház csodálatos világában. Magamat is erős szállal ehhez a világhoz tartozónak érzem. 2010.04.05-én indítottam a blogot. Remélem, kiérdemli az Olvasó folyamatos érdeklődését. J.F.

 
Hírlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
* Színház Egerben 1884-től máig - Színháztörténeti sorozat

Színház Egerben 1884-től máig – Színháztörténeti sorozat72. rész 2016.01.25.

 

Turnék, együttműködés külföldi színházakkal a 90-es években

Idézzük fel azt a tényt is, hogy a kilencvenes években élő kapcsolat volt a Gárdonyi Géza Színház és határon túli – elsősorban erdélyi, de kassai, lengyelországi – színházak között. Az egriek is turnéztak külföldön és onnan is jöttek vendégjátékra. Íme, néhány rövid újságcikk idézet és néhány fénykép mindezek illusztrálására.

1989 - Lengyelország



Gali László direktor a kép jobb szélén, jobbján Erdélyi Eszter (itt még a Megyei Tanács Művelődési Osztályától, később a Színház szervezésének vezetője lett), Menkó Terézia, Kaposi Levente (Népújság), Győrvári János színművész és felesége és ketten Lublinból, a vendéglátók közül.  

1990



Fotó: Heves Megyei Hírlap  – Gál Gábor

1992 - az 1991/92-es évad második felében itt vendégszerepelt az egri színház:



1992 - Tennessee Williams:A vágy villamosa – a Kassai Thália Színház vendégjátéka

„Miután legördült a függöny, az értő, lelkes egri  közönség szűnni nem akaró tapssal jutalmazta a színvonalas produkciót. A feszített tempójú játékban elfáradt színészek arcán szemel láthatóan tükröződött az elérzékenyülés, az őszinte meghatottság” Részlet a Heves Megyei Hírlapból, Hekli József írásából.

1994 - Marosvásárhelyen



Szeredi Attila öltöztető és Rábl Róbert ügyelő

1995 - Marosvásárhely



Az öltözőben Bókai Mária és M. Horváth József

 

 

 

Kommentek & évek
Friss hozzászólások
 
A blog közösségi csatornái


  
 

 

 
Lezárt szavazások