gardonyiszinhazblog
Útmutatók

 
Színháztörténet

 
Menü
 
Kereső
 
search engine by freefind
 
Magamról

 

1987 óta - amióta Egernek újra van önálló társulata - minden darabot láttam, többször is, akár huszonvalahányszor. Színházi tárgyú írásaim, kritikáim a Heves Megyei Nap színházi mellékletében 1995-96-ban jelentek meg rendszeresen, de a melléklet megszűnése óta is előfordultak különböző lapokban, ma pedig internetes portálokon. 2000 tavaszán egy előadás végén nagy meglepetésemre a színpadra szólítottak a darab szereplői, Örökös Néző címet kaptam tőlük. Természetesen nagyon meghatott, büszke vagyok rá. Mindenkit tisztelek, akár színpadon van, akár a háttérben dolgozik a színház csodálatos világában. Magamat is erős szállal ehhez a világhoz tartozónak érzem. 2010.04.05-én indítottam a blogot. Remélem, kiérdemli az Olvasó folyamatos érdeklődését. J.F.

 
Hírlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
* Színház Egerben 1884-től máig - Színháztörténeti sorozat

Színház Egerben 1884-től máig – Színháztörténeti sorozat 79. rész 2016.11.21.

   A sorozatot kezdetétől figyelemmel kísérők tudják, hogy eredetileg „huszonkilenc…” címmel indult, 2012. szeptemberében. A cím onnan eredt, hogy miután 1985-ben megszüntették az egri és miskolci színház összevonását, január 1-jétől befogadó színház lett az egri, társulat nélkül, önálló bemutató joggal. De a színházakban két naptári évet érintő évadokban gondolkodnak, tehát ennek az évnek az első fele már egy (bár csonka) évad volt. A 2012/13-as volt tehát a 29. évad az összevonás megszűnte után, s ebben 29. évadban indult a sorozat.
   Akkor még egyetlen évre terveztem. Szerencsére és örömömre azonban annyi érdekes anyag, dokumentum, fénykép… gyűlt össze és olyan sokan vállalták a beszélgetést, visszaemlékezést (az elkészült beszélgetések közül többen még ma is várnak arra, mikor következhetnek majd), hogy ma már az 5. évadnál tartok.
   Így azonban az eredeti cím már erősen magyarázatra szorul. Ezért megváltoztattam (és a változást visszamenőleg is érvényesítettem a legelső fejezettől kezdve), „huszonkilenc” helyett – egyúttal a sorozat tartalmát is jelezve – „Színház Egerben 1884-től máig – Színháztörténeti sorozat”. Egyidejűleg felfrissítettem, átalakítottam a főcím képet is.
  A már megjelent, s az azonos című menüpontban összegyűjtve olvasható 78 fejezet tartalma természetesen nem változott meg. Azaz, néhol mégis, de ezekben az esetekben csakis bővült, ha olyan anyag birtokába jutottam közben, ami az adott fejezet megjelenésekor még nem állt rendelkezésemre, de érdemesnek láttam azzal kiegészíteni. Ez a jövőben is előfordulhat, tehát érdemes lehet néha böngészni a már olvasott részeket is. 


 

 

 

Kommentek & évek
Friss hozzászólások
 
A blog közösségi csatornái


  
 

 

 
Lezárt szavazások