gardonyiszinhazblog
Útmutatók

 
Színháztörténet

 
Menü
 
Kereső
 
search engine by freefind
 
Magamról

 

1987 óta - amióta Egernek újra van önálló társulata - minden darabot láttam, többször is, akár huszonvalahányszor. Színházi tárgyú írásaim, kritikáim a Heves Megyei Nap színházi mellékletében 1995-96-ban jelentek meg rendszeresen, de a melléklet megszűnése óta is előfordultak különböző lapokban, ma pedig internetes portálokon. 2000 tavaszán egy előadás végén nagy meglepetésemre a színpadra szólítottak a darab szereplői, Örökös Néző címet kaptam tőlük. Természetesen nagyon meghatott, büszke vagyok rá. Mindenkit tisztelek, akár színpadon van, akár a háttérben dolgozik a színház csodálatos világában. Magamat is erős szállal ehhez a világhoz tartozónak érzem. 2010.04.05-én indítottam a blogot. Remélem, kiérdemli az Olvasó folyamatos érdeklődését. J.F.

 
Hírlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
* Üdvözletek és...

2007 KÖZÖNSÉGDÍJ - JAVASLATOK


 

Indokoltam is a választásom, megmutatom, talán lesz, akinek érdekes:
 

"A 2006/2007-es évad előadásai alapján a legjobb színész, színésznő és rendező közönségdíjára szavazólistára felvenni a következőket javaslom:

 

Színészek (ábécé sorrendben):

1.Bányai Miklós

Az Equus-ban látott érzékeny alakításért (Alan Strang), amellyel a kényes témát erre ellenérzéssel reagálók számára is elfogadhatóvá tette, egyszerű eszközökkel, mégis érthetően és sokoldalúan mutatva meg a belső folyamatokat.
2.Hüse Csaba
Prózai (A tél meséje – Florizel, Polixenés cseh király fia) és zenés (Tanulmány a nőkről – Egri Péter, Luxemburg grófja – Brissard, René barátja) feladatok egyaránt megbízható, színes, érdekes megoldásáért, az énekes szerepekben nyújtott magas színvonalért.

3.Kaszás Gergő
A párnaember Katurian-jáért, az érzések és érzelmek széles skálájáért kiszolgáltatottságtól féltésen és szereteten át a mindent feláldozó döntés meghozataláig.

4.Vajda Milán
A Tangóban a fiú (Artúr) szerepének felkavaró mélységéért.

5.Venczel Valentin
A Tangó (Stomil, az apa) és A Pityu bácsi fia (Pityu) egyéni humorral, kellő helyeken tragikomikummal formált szerepeiért.

Színésznők (ábácé sorrendben):

1.Bozó Andrea
A Tangó nagymamájának szerepéért (Eugénia), amelyben többedik alkalommal állít elénk
adottságaitól, korától eltérő érdekes karaktereket (Galambok, Tudós nők, Éjjeli menedékhely…)

2.Járó Zsuzsa
A tél meséje Paulinájának fanyar, érdes, mégis rokonszenves megformálásáért.

3.Mészáros Sára
A Tangó (Ala, az unokahúg) fiatalságában egyszerre útkereső és romlott, érzelmes és érzéketlen lányalakjáért.

4.Nádasy Erika
Sokoldalúságáért, az Oliver (Nancy), A Pityu bácsi fia (Marika, Jani felesége) és a Tangó (Eleonóra, az anya) című darabokban egyaránt vonzó játékáért.

5.-

Rendezők (ábécé sorrendben):

1.Csizmadia Tibor
A zenés darabért - Tanulmány a nőkről - amely a nézők ilyen irányú, sokszor értéktelenebbnek tekintett igényeinek kielégítése közben minőséget képvisel.

2.Dömötör András
A párnaember feszültséget mindvégig fenntartó, részleteket alaposan kidolgozó rendezéséért.

3.Máté Gábor
A tél meséjeolyan forma aktualizálásáért, amely meggyőzött és amely a fiatalabb közönséghez (tapasztalataim szerint) közel hozta a darabot.

4.Radosláv Milenkovic
A Tangó abszurditásának széles körben befogadható kibontásáért.

5.Szegvári Menyhért
Nagy tömegeket (ráadásul köztük sok gyermeket) – Oliver - mozgató és stúdióelőadást (A Pityu bácsi fia), intim teret kívánó darabok egyaránt biztos kezű (mint tőle azt meg is szoktuk)  élvezetes rendezésért.

2007. május 11."

 

 

Kommentek & évek
Friss hozzászólások
 
A blog közösségi csatornái


  
 

 

 
Lezárt szavazások