gardonyiszinhazblog
Útmutatók

 
Színháztörténet

 
Menü
 
Kereső
 
search engine by freefind
 
Magamról

 

1987 óta - amióta Egernek újra van önálló társulata - minden darabot láttam, többször is, akár huszonvalahányszor. Színházi tárgyú írásaim, kritikáim a Heves Megyei Nap színházi mellékletében 1995-96-ban jelentek meg rendszeresen, de a melléklet megszűnése óta is előfordultak különböző lapokban, ma pedig internetes portálokon. 2000 tavaszán egy előadás végén nagy meglepetésemre a színpadra szólítottak a darab szereplői, Örökös Néző címet kaptam tőlük. Természetesen nagyon meghatott, büszke vagyok rá. Mindenkit tisztelek, akár színpadon van, akár a háttérben dolgozik a színház csodálatos világában. Magamat is erős szállal ehhez a világhoz tartozónak érzem. 2010.04.05-én indítottam a blogot. Remélem, kiérdemli az Olvasó folyamatos érdeklődését. J.F.

 
Hírlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
* Tetszik / Nem tetszik

ÉTEL-ITAL, NAGYKABÁT

2014.11.27.

   A színházlátogatásnak is megvan a maga illemtana, s ha változtak is némileg az idők folyamán a szabályok, ma is van, amit nem illik – nem szabad!
    A nézőtéri ajtókra ki van írva, kérik, hogy ételt-italt ne vigyenek be a nézőtérre. Köszönettel. Az nincs kiírva, hogy a kabátokat sem. A  ruhatárnál viszont ott a „kötelező” felirat. Önmagában szomorú, hogy itt tartunk és egy színházban elemi szabályokra kell külön felirattal figyelmeztetni, az azonban még inkább, hogy egyes nézőknek ez is kevés.
  Két egymás utáni estén voltam most éppen előadáson. Az egyiken az első sorban ülő idősebb hölgyeknél ott a nagykabát, egyik fogja az ölében, másik a mellette azon az estén üresen maradt székre teríti. De egyéb dolog is szolgálja „kényelmüket”, ott van velük a nagypalackos ásványvíz. A másik estén szintén az első sorban ülő fiatalember ölében a kabátja. Ez nemrégen még nem fordulhatott volna elő. A sok éve a színházban dolgozó jegyszedők udvariasan, de határozottan megkérték volna őket a nézőtérre nem való dolgok odakint hagyására. És most is így kellene lennie! Látom, hogy abban a konstrukcióban, amelyben mostanság betöltik a nézőtéri dolgozói álláshelyeket, nem kevés a mozgás, cserélődnek az emberek, újak jönnek, akik valószínűleg azelőtt sohasem dolgoztak ilyen helyen. De abban biztos vagyok – el sem tudom képzelni az ellenkezőjét -, hogy elmondják nekik részletesen a teendőiket, felhívják figyelmüket, mire kell ügyelni és mi a teendő, ha intézkedésre van szükség.
   Úgy tűnik, még jobban oda kellene figyelni az illúzióromboló és a művészekkel szemben is tiszteletlen jelenségekre!      


* Kapcsolódó írások: Itt tartunk
2011.05.07. Szösszenet - vagy inkább (fel)szisszenet az öltözködésről 2010.05.20.    
 

 

 

Kommentek & évek
Friss hozzászólások
 
A blog közösségi csatornái


  
 

 

 
Lezárt szavazások