gardonyiszinhazblog
Útmutatók

 
Színháztörténet

 
Menü
 
Kereső
 
search engine by freefind
 
Magamról

 

1987 óta - amióta Egernek újra van önálló társulata - minden darabot láttam, többször is, akár huszonvalahányszor. Színházi tárgyú írásaim, kritikáim a Heves Megyei Nap színházi mellékletében 1995-96-ban jelentek meg rendszeresen, de a melléklet megszűnése óta is előfordultak különböző lapokban, ma pedig internetes portálokon. 2000 tavaszán egy előadás végén nagy meglepetésemre a színpadra szólítottak a darab szereplői, Örökös Néző címet kaptam tőlük. Természetesen nagyon meghatott, büszke vagyok rá. Mindenkit tisztelek, akár színpadon van, akár a háttérben dolgozik a színház csodálatos világában. Magamat is erős szállal ehhez a világhoz tartozónak érzem. 2010.04.05-én indítottam a blogot. Remélem, kiérdemli az Olvasó folyamatos érdeklődését. J.F.

 
Hírlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
* Tetszik / Nem tetszik

RONGÁLÁS - JAVÍTÁS

2019.01.17.

A büfé előtt az első egri színház, a még fából épült Aréna, alatta az első - 1904-ben elkészült - kőszínház kinagyított fényképe díszíti a falat. Dicséretes, méltó dolog emlékeztetni rájuk. De nézzük csak meg közelebbről!

 



Össze-vissza firkálva, illetve karcolva... Vajon milyen eszközzel alkotta meg "művét" a cseppet sem "nagyérdemű", minden valószínűség szerint gyermek publikum? Mert azt már mégsem feltételezem, hogy színházba járó felnőttek tették volna, de az is igen elkeserítő, hogy gyerekek nem láttak ebben semmi kivetni valót és vagy az előadás előtt vagy a szünetben (miközben táskáikat, holmijukat le kellett adniuk a ruhatárba) megtalálták az eszközt is a munkához. S a másik kérdés az, hogyhogy ezt senki nem vette észre a kísérő felnőttek vagy más felnőttek közül? Nem is lehetett egy-két pillanat műve, időbe tellett, mert jelentős számú a bevésett szöveg, rajz. Van ott egyébként a mű keletkezési idejét dokumentáló bevésett dátum is: 2018.04.26. Gondolom, ez alapján könnyen meg lehetett állapítani legalább utólag, honnan érkeztek arra az előadásra, s én bizony bár eső után köpönyeg, de legalább egy udvarias, de keresetlen hangú levelet küldtem volna az iskolának. S a harmadik kérdés az, nem lehetne-kellene javítani a helyzeten? Hiszen lassan egy év telik el nemsokára, mióta ez a méltatlan helyzet fennáll. Ki kellene cserélni a képet újra, s - szomorú nagyon, hogy itt tartunk -, üveg alá helyezni, hogy a rongálás ne ismétlődhessen meg.

Az írás megjelenése után a képet újra cserélték.
     

 

 

 

 

Kommentek & évek
Friss hozzászólások
 
A blog közösségi csatornái


  
 

 

 
Lezárt szavazások