gardonyiszinhazblog
Útmutatók

 
Színháztörténet

 
Menü
 
Kereső
 
search engine by freefind
 
Magamról

 

1987 óta - amióta Egernek újra van önálló társulata - minden darabot láttam, többször is, akár huszonvalahányszor. Színházi tárgyú írásaim, kritikáim a Heves Megyei Nap színházi mellékletében 1995-96-ban jelentek meg rendszeresen, de a melléklet megszűnése óta is előfordultak különböző lapokban, ma pedig internetes portálokon. 2000 tavaszán egy előadás végén nagy meglepetésemre a színpadra szólítottak a darab szereplői, Örökös Néző címet kaptam tőlük. Természetesen nagyon meghatott, büszke vagyok rá. Mindenkit tisztelek, akár színpadon van, akár a háttérben dolgozik a színház csodálatos világában. Magamat is erős szállal ehhez a világhoz tartozónak érzem. 2010.04.05-én indítottam a blogot. Remélem, kiérdemli az Olvasó folyamatos érdeklődését. J.F.

 
Hírlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
* 2010/11-es évad

ÉVADNYITÓ TÁRSULATI ÜLÉS - 2010/11-ES ÉVAD

2010.08.24.

„A pénztelenség nem befolyásolhatja a színvonalat!” – mondotta Csizmadia Tibor direktor az augusztus 24-i évadnyitón, de ez a mondat sajnos nem a javuló helyzet ígéretét rejti, hanem a tényt, hogy a tavalyinál rosszabb pénzügyi feltételek mellett kezdi az évadot a Színház. Ez az oka annak is, hogy a Nagyszínpadi bemutatók mellett a Stúdióban mindössze egyetlen előadást tervezhetnek.
Nagyszínpad
Claudel: Selyemcipő - spanyol történet (bemutató október 8.), Csiky Gergely: Prolik (Ingyenélők) - tragikomédia, Huszka Jenő – Martos Ferenc: Gül baba - daljáték, W.A. Mozart: Requiem (nOZONe) - táncjáték, Bulgakov: A  Mester és Margarita – színmű, a Csörgess meg! című mobilrevü folytatása: a Hivatal-színház, gyerekeknek La Fontaine: Állatmesék című táncjátéka és Andersen – Jevgenyij Svarc: A hókirálynő című mesejátéka.
Stúdió
Folytatják a napi újságcikkek alapján bemutatott Hírlap Színházat és Kertész Lilly – Fábry Péter: Látogatók (Kertész Lilly: Mindent felfaltak a lángok című önéletírása alapján) – dráma.
   Játéköröm és gondolatgazdagság, valamint változatosság voltak a szempontok az évad műsorának összeállításánál.
  Folytatódik az ország- sőt világjárás, a Vidor Fesztiválra (Nyíregyháza) megy a Csörgess meg, a Thália Színházban is bemutatják a Mayát, Csehországba, Brno-ba viszik a Velencei kalmárt, Lengyelországba az Alkoholistákat.
   Személyi változásokról szólva, a Vígszínházba szerződött Mészáros Máté és megvált a társulattól Túri Lajos táncművész – az ő helyére Darabont Áron érkezik a Győri Táncművészeti Főiskoláról. Csizmadia Tibor megbízatása az évad végével lejár, de a pályázat kiírásával megvárják az önkormányzati választásokat.
   (Noha az ő neve valamilyen okból nem hangzott el,  Bányai Miklós is megvált a társulattól...)


* Kapcsolódó írás: Bányai Miklós fotói és üzenete a közönségnek Napló rovat,
2010.09.22.


 

 

 

Kommentek & évek
Friss hozzászólások
 
A blog közösségi csatornái


  
 

 

 
Lezárt szavazások