gardonyiszinhazblog
Útmutatók

 
Színháztörténet

 
Menü
 
Kereső
 
search engine by freefind
 
Magamról

 

1987 óta - amióta Egernek újra van önálló társulata - minden darabot láttam, többször is, akár huszonvalahányszor. Színházi tárgyú írásaim, kritikáim a Heves Megyei Nap színházi mellékletében 1995-96-ban jelentek meg rendszeresen, de a melléklet megszűnése óta is előfordultak különböző lapokban, ma pedig internetes portálokon. 2000 tavaszán egy előadás végén nagy meglepetésemre a színpadra szólítottak a darab szereplői, Örökös Néző címet kaptam tőlük. Természetesen nagyon meghatott, büszke vagyok rá. Mindenkit tisztelek, akár színpadon van, akár a háttérben dolgozik a színház csodálatos világában. Magamat is erős szállal ehhez a világhoz tartozónak érzem. 2010.04.05-én indítottam a blogot. Remélem, kiérdemli az Olvasó folyamatos érdeklődését. J.F.

 
Hírlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
* 2011/12-es évad

ÉVADNYITÓ TÁRSULATI ÜLÉS 2011

2011.08.23.

   Derűs, optimista hangot ütött meg Blaskó Balázs direktor a tegnap délelőtti évadnyitó társulati ülésen. Mint mondta, az a tény, hogy az eddig eladott bérletek száma a tavalyi év azonos időszakának kétszerese, számára azt bizonyítja, hogy a nézők szavaztak – támogatásukról biztosították a Gárdonyi Géza Színház új elképzeléseit. Ez azonban nem jelenti azt, hogy könnyű dolguk lenne. Az adott anyagi és egyéb feltételeket is figyelembe véve keményen és sokat kell dolgoznia a társulatnak „kéz a kézben”, bízva egymásban és egymás munkájában.

  Szabó Róbert, a Heves Megyei Közgyűlés elnöke kijelentette, hogy a színház anyagi helyzete stabilizálódott, az évad teljes egészében a megtervezett módon valósulhat meg. Rázsi Botond alpolgármester az addig elhangzottakat azzal árnyalta, hogy természetesen az önkormányzati fenntartású intézményeket egyöntetűen sújtó intézkedések a színházat is érinteni fogják, mindketten hangsúlyozták azonban, hogy továbbra is mindent megtesznek a színház zavartalan működéséért.
  A direktor ismertette az évad műsortervét, megnevezve az előadások rendezőit is (Blaskó Balázs, Beke Sándor, Csiszár Imre, Dér András, Éry-Kovács András, Makk Károly, Moravetz Levente, Radoslav Milenkovic); és bemutatta a társulat új tagjait, nevezetesen Bánfi Katát, Endrédy Gábort, Káli Gergelyt, Marjai Virágot, Nagy Barbarát, Nagy Karinát, Nánási Ágnest, Ozsgyáni Mihályt, Györffy Andrást, Radvánszki Szabolcsot, Reiter Zoltánt, Sata-Bánfi Ágotát és Szik Juliskát, majd a tánctagozat vezetőjét, Topolánszky Tamást, aki szimpatikus lendülettel és lelkesedéssel beszélt eddigi pályájáról és itteni munkájukról, majd megismertetett a táncosokkal: Homolya Patríciával, Kelemen Dorottyával, Kiss Leventével, Kőhalmi Viktóriával, Nagy Csabával, Pintér Ágota Lottival, Tóth Karolinával. Elmondta azt is, hogy a nevük „G. G. Tánc Eger” lesz.
  Ismét a színház zenei tanácsadója Aldobolyi Nagy György, aki először Gali László direktorsága idején töltötte be ezt a posztot.
  Blaskó Balázs végezetül felelevenítette az önálló társulat megalakulásának idejét, s ahogyan akkor régen, most is egy csoportkép készült a társulatról az épület előtti lépcsőkön. 
   Ma este már megkezdődnek Sütő András: Káin és Ábel című drámájának olvasópróbái. Bemutató: október 7.


 

 

 

Kommentek & évek
Friss hozzászólások
 
A blog közösségi csatornái


  
 

 

 
Lezárt szavazások