gardonyiszinhazblog
Útmutatók

 
Színháztörténet

 
Menü
 
Kereső
 
search engine by freefind
 
Magamról

 

1987 óta - amióta Egernek újra van önálló társulata - minden darabot láttam, többször is, akár huszonvalahányszor. Színházi tárgyú írásaim, kritikáim a Heves Megyei Nap színházi mellékletében 1995-96-ban jelentek meg rendszeresen, de a melléklet megszűnése óta is előfordultak különböző lapokban, ma pedig internetes portálokon. 2000 tavaszán egy előadás végén nagy meglepetésemre a színpadra szólítottak a darab szereplői, Örökös Néző címet kaptam tőlük. Természetesen nagyon meghatott, büszke vagyok rá. Mindenkit tisztelek, akár színpadon van, akár a háttérben dolgozik a színház csodálatos világában. Magamat is erős szállal ehhez a világhoz tartozónak érzem. 2010.04.05-én indítottam a blogot. Remélem, kiérdemli az Olvasó folyamatos érdeklődését. J.F.

 
Hírlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
* Heves Megyei Nap 1995-1996

ÜZENET A MŰVÉSZEKNEK

 

   Olyan bolondos nap volt… Érződött már a tavasz és ettől mintha minden vidámabb lett volna. Mosolygósabbak voltak az emberek az utcán, könnyebbnek, gondtalanabbnak tűnt a világ.
   Bent a színházban sem volt ez másképp. A délutáni előadáson zömmel idős nénik és bácsik ültek a nézőtéren, mégis úgy zsongtak, mint egy vidám gyermekcsapat. Elkezdődött a játék és ugyanúgy folyt, mint máskor, mégis apró csillogásokkal volt teli. Mintha a szerepük szerint színpadra beözönlő színészek sem tudták volna függetleníteni magukat az általános tavaszi jókedvtől. Egy árnyalattal élénkebbnek tűntek a mozdulatok, harsányabbnak a nevetés, kedvesebbnek minden – az első sorban ülve még egy szelet narancsot is kaptam! Az előadás első pillanatai módot adtak rögtönzött bolondozásokra és ők vidáman  használták ki a lehetőséget. Azután mindössze egy óra pihenés az esti előadás előtt, és kezdődött minden elölről. Most már szinte minden korosztály képviselve volt a nézőtéren. A színpadon továbbra is valami extra jókedv uralkodott, úgy mosolyogtak a szemek, mintha különleges, ritka boldogság érte volna a fellépő művészeket. A siker pedig hónapok óta kísérte az előadást, most is hosszú percekig zúgott a taps.
   Kifelé menet idősebb hölgy lépett oda hozzám. Gratulált. El vagyunk ragadtatva – mondta. Nem tudom, miért gondolta, érezte meg, hogy nekem kell ezt elmondania, de nem tévedett nagyot. Évek óta jól ismerve, tisztelve és szeretve a társulatot, hozzájuk tartozónak érzem magam, s az üzenet eljutott a címzettekhez. Íme, ezennel még egyszer átadom.

* Az előadás a József és a színes, szélesvásznú  álomkabát volt.
 

 

 

Kommentek & évek
Friss hozzászólások
 
A blog közösségi csatornái


  
 

 

 
Lezárt szavazások