gardonyiszinhazblog
Útmutatók

 
Színháztörténet

 
Menü
 
Kereső
 
search engine by freefind
 
Magamról

 

1987 óta - amióta Egernek újra van önálló társulata - minden darabot láttam, többször is, akár huszonvalahányszor. Színházi tárgyú írásaim, kritikáim a Heves Megyei Nap színházi mellékletében 1995-96-ban jelentek meg rendszeresen, de a melléklet megszűnése óta is előfordultak különböző lapokban, ma pedig internetes portálokon. 2000 tavaszán egy előadás végén nagy meglepetésemre a színpadra szólítottak a darab szereplői, Örökös Néző címet kaptam tőlük. Természetesen nagyon meghatott, büszke vagyok rá. Mindenkit tisztelek, akár színpadon van, akár a háttérben dolgozik a színház csodálatos világában. Magamat is erős szállal ehhez a világhoz tartozónak érzem. 2010.04.05-én indítottam a blogot. Remélem, kiérdemli az Olvasó folyamatos érdeklődését. J.F.

 
Hírlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
* Napló

ALAPVETŐ

2022.10.09. 09:44

   Ételt-italt a nézőtérre nem viszünk be és főleg nem fogyasztunk előadás közben. Alapvető színházi illemszabály. Nem az egyetlen, de most csak erről beszélek (azért azt a fiatalembert még megemlítem, aki kalapban ülte végig a premiert). Nem mondják be az előadás megkezdése előtt - mint azt, hogy kapcsoljuk ki a telefonunkat. Sok színházban ki van írva, jól látható helyeken, úgy tűnik, Egerben sem ártana. Van, aki ül az első sorban, kezében a vizespalackkal és a legnagyobb nyugalommal iszogat előadás közben. Nem egyszer láttam már. Tiszteletlenség a művészekkel szemben elsősorban, de velünk, többi nézővel szemben is. A fiatal hölgy biztosan kibírná a szünetig, ahogyan mások. Ha magától nincs tisztában ezzel az alapvető színházi illemszabállyal, talán illedelmesen figyelmeztetni kellene már rá valakinek.

Szólj hozzá te is!
Név:
E-mail cím:
Amennyiben megadod az email-címedet, az elérhető lesz az oldalon a hozzászólásodnál.
Hozzászólás:
Azért, hogy ellenőrízhessük a hozzászólások valódiságát, kérjük írd be az alábbi képen látható szót. Ha nem tudod elolvasni, a frissítés ikonra kattintva kérhetsz másik képet.
Írd be a fenti szót: új CAPTCHA kérése
 
Még nincs hozzászólás.
 

 

Kommentek & évek
Friss hozzászólások
 
A blog közösségi csatornái


  
 

 

 
Lezárt szavazások