gardonyiszinhazblog
Útmutatók

 
Színháztörténet

 
Menü
 
Kereső
 
search engine by freefind
 
Magamról

 

1987 óta - amióta Egernek újra van önálló társulata - minden darabot láttam, többször is, akár huszonvalahányszor. Színházi tárgyú írásaim, kritikáim a Heves Megyei Nap színházi mellékletében 1995-96-ban jelentek meg rendszeresen, de a melléklet megszűnése óta is előfordultak különböző lapokban, ma pedig internetes portálokon. 2000 tavaszán egy előadás végén nagy meglepetésemre a színpadra szólítottak a darab szereplői, Örökös Néző címet kaptam tőlük. Természetesen nagyon meghatott, büszke vagyok rá. Mindenkit tisztelek, akár színpadon van, akár a háttérben dolgozik a színház csodálatos világában. Magamat is erős szállal ehhez a világhoz tartozónak érzem. 2010.04.05-én indítottam a blogot. Remélem, kiérdemli az Olvasó folyamatos érdeklődését. J.F.

 
Hírlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
* Napló

2024. MÁJUS

2024.05.07. 13:29


Varga Dániel / Fotó: Gál Gábor
A fotó mellékelésének apropója az írásban!

Nézem a Gárdonyi Géza Színház „MÁJUS-JÚNIUS 2024” műsorplakátját. Nézem és szomorú vagyok. Hogy miért, a mellékelt grafika vizuálisan, egyszerű formában is megmutatja. Május 19-én az egri közönség számára véget is ér az évad. De akár azt is mondhatnánk, már május 11-én, hiszen a 13-i és 19-i előadás vendégjáték, befogadott produkció, kék színnel jelölve (a júniusi három előadás az egriek vendégjátéka Budapesten, illetve Szarvason). Májusban mindösszesen 6 saját előadás, ezeket jelöltem bordó színnel (11-én délután és este is lesz egy-egy), s azután már majd csak az új, 2024/25-ös évadban. Ennek a néhány mondatnak nem az a célja, hogy ezt a döntést kritizálja, mert – felteszem – nyomós oka kell, hogy legyen, hiszen alapeseteben, ha minden jól megy, a színház játszani akar! Mégis: szomorú látni és a nézők is – hallom, látom – fájlalják. Vita is bontakozott ki egy internetes oldalon. Azt a vitát sem szeretném itt sem minősíteni, sem folytatni, az egyik hozzászólásra azonban annyit mégis válaszolnék, hogy téved. Nem, nem volt így eddig is. Erre a döntésre kényszerült a színház éppen abban az évadban, amikor pedig az egri közönség kedvelte A házasságszerzőt, a Bástyasétány 77-et, a Janikát, A dzsungel könyvét, amelyet – kiderül szintén internetes fórumokból – most is vannak még, akik még nem tudták megnézni, s olyanok is, akik megnéznék még egyszer. És az évad utolsó produkciója, Mozart operájának, A varázsfuvolának 2 részes táncelőadás változata is kifejezetten színvonalas, szép előadás. Nem kis mértékben köszönhetően Varga Dánielnek, aki a Tánc Világnapja alkalmából az évad legjobb pályakezdő táncművésze díjat vehette át, ebben az előadásban pedig felejthetetlen alakítást láthatunk tőle Papageno szerepében. 

Szólj hozzá te is!
Név:
E-mail cím:
Amennyiben megadod az email-címedet, az elérhető lesz az oldalon a hozzászólásodnál.
Hozzászólás:
Azért, hogy ellenőrízhessük a hozzászólások valódiságát, kérjük írd be az alábbi képen látható szót. Ha nem tudod elolvasni, a frissítés ikonra kattintva kérhetsz másik képet.
Írd be a fenti szót: új CAPTCHA kérése
 
Még nincs hozzászólás.
 

 

Kommentek & évek
Friss hozzászólások
 
A blog közösségi csatornái


  
 

 

 
Lezárt szavazások