gardonyiszinhazblog
Útmutatók

 
Színháztörténet

 
Menü
 
Kereső
 
search engine by freefind
 
Magamról

 

1987 óta - amióta Egernek újra van önálló társulata - minden darabot láttam, többször is, akár huszonvalahányszor. Színházi tárgyú írásaim, kritikáim a Heves Megyei Nap színházi mellékletében 1995-96-ban jelentek meg rendszeresen, de a melléklet megszűnése óta is előfordultak különböző lapokban, ma pedig internetes portálokon. 2000 tavaszán egy előadás végén nagy meglepetésemre a színpadra szólítottak a darab szereplői, Örökös Néző címet kaptam tőlük. Természetesen nagyon meghatott, büszke vagyok rá. Mindenkit tisztelek, akár színpadon van, akár a háttérben dolgozik a színház csodálatos világában. Magamat is erős szállal ehhez a világhoz tartozónak érzem. 2010.04.05-én indítottam a blogot. Remélem, kiérdemli az Olvasó folyamatos érdeklődését. J.F.

 
Hírlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
* Napló

A MAYA MA ESTE...

2010.06.02. 22:29

   Tudom, hogy a legnagyobb jószándék mellett sem lehet tökéletesen egyforma mindig az előadás, hiszen sok tényező befolyásolhatja akarva-akaratlanul, de a Maya szerintem soha nem volt még ilyen jó, mint ma este, nemcsak fegyelmezettségében, de többek játékában eddig nem látott színekkel. Most igazán éltek az egyes figurák. Egészen új dimenziókat nyitott, sokkal drámaibbnak és bár ellentmondásnak tűnhet, sokkal szórakoztatóbbnak éreztem, mint bármikor korábban és az egész hevesen vitatott rendezői koncepciót is sokkal inkább igazolta. Kívánom, hogy a POSZT-on is majd így sikerüljön!
   Amit viszont ma este sem értettem az, hogy a fináléban felszólítják a közönséget, hogy miközben egyvelegbe foglalva elhangzik a darab összes dala szavazzanak kézfelemeléssel és akkor a legtöbb szavazatot kapott dalt majd újra meghallgathatják. Nem mindig „jön be” – igaz. Van, amikor csak legfeljebb egy-két kéz emelkedik bátortalanul a magasba. De mindegy is, mert amikor komolyan veszik a felszólítást, akkor sem teljesül az ígéret. Voltam előadáson, amikor több dal is kapott elég sok szavazatot, de a "Jön a lux"-ra gyakorlatilag a földszinten mindenki keze fent volt, és ezek után - nem játszották el újra... Ha ez a felszólítás ott van a fináléban, a közönség pedig partner a játékban, akkor nem kellene komolyan is venni?

 

Szólj hozzá te is!
Név:
E-mail cím:
Amennyiben megadod az email-címedet, az elérhető lesz az oldalon a hozzászólásodnál.
Hozzászólás:
Azért, hogy ellenőrízhessük a hozzászólások valódiságát, kérjük írd be az alábbi képen látható szót. Ha nem tudod elolvasni, a frissítés ikonra kattintva kérhetsz másik képet.
Írd be a fenti szót: új CAPTCHA kérése
 
Még nincs hozzászólás.
 

 

Kommentek & évek
Friss hozzászólások
 
A blog közösségi csatornái


  
 

 

 
Lezárt szavazások